מיפוי+mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/07/2002 | 11:48 | מאת: חני

בבדיקת מ.ר.י:הודגם קרע אופקי במיניסקוס הלטרלי בקרן האחורית. המדיאלי תקין במיפוי עצמות:קליטת יתר בגבול המדיאלי והמפרקי בעיקר במשטח הטיביאלי עם מוקד קטן וממוקד. התוצאות הנל הם לאותה ברך. האם יש סתירה כלשהי? האם זה מעי שגם בלטרלי וגם במדיאלי קיים קרע? איזה בדיקה מהימנה יותר?

25/07/2002 | 13:32 | מאת: דר' אסא לב-אל

לא אין סתירה . אגב האם בוצעה בדיקת מיופי בשיטת SPECT ? המ.ר.י אמינה יותר אך שתיהן יש להן המגבלות שלהן. האבחנה (ׁשל קרע במניסקוס במקרה זה) אינה נעשית על ידי בדיקה מסויימת אלא על ידי צרוף כלהממצאים לתצריף שלם.

25/07/2002 | 15:28 | מאת: חני

המיפוי בוצע במכון לרפואה גרעינית בתל השומר עם : TC-99M-MDP

מנהל פורום אורתופדיה