בן שנתים עם כאב וצליעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/07/2002 | 10:21 | מאת: אורית

בני היה מאושפז על רקע שהוא לא דרך על רגל ימין, בצילום רנטגן התברר שבמפרק של רגל ימין ישל מרווח שונה משמאל של 1 מ"מ וכן שפת העצם לאם כבשמאל וגם שהיא רחבה מעט יותר וגם לבנה יותר? נאמר לי שיש לא דלקת הוא קיבל במשך 10 ימים נורופן, עדיין יש צליעה קלה ועדיים בצילום חוזר כעבור 10 ימים השוני בין המפרקים קיים. אנחנו מאוד מוטרדים ודי אודי עצות בין מה שהאורטופדים שראו אותו אמרו, כיון שאחד אמר אולי זה "פרטס" ואחרים אמרו שזה לא אבל יש לעקוב? מה זה ההבדלים הללו? מה יש לילד שלנו האם הוא בבית החולים היה צריך לקבל אנטיביוטיקה בגלל הדלקת? כיון שהוא לא קיבל, ורק שלשום ארבעה ימים אחרי שהוא יצא נעשתה לו שקיעת דם (מה שלא עשו לו בבית החולים) ונתברר שהיא גבוהה. אז אם היתה לו בוודאות דלקת למה לא קיבל רנטיביוטיקה? שאלתנו רבות ואולי תוכל ותאיר עבורינו קצת אור במנהרה הלא ברורה והמדאיגה. בברכה אורית ויהודה.

אורית שלום רב יש חשיבות עצומה לבדיקה הגופנית ועיון בממצאי הבדיקות כמו צילומים ואחרים ובאין כל אלה עליך לקבל אתדברי ב"ערבון מוגבל" . ראשית האם נעשתה בדיקת אולטרהסאונד למפרק הירך? שנית מחלת פרתס היאדבר נדיר ביותרבגיל שנתיים למרות שהיא אכן תוארה גם בגיל זה . השאלה אם יש לבנך דלקת או לא לא נפתרה בבדיקת שקיעת הדם שכן זו בדיקה מאד לא יחודית ושקיעת הדם עולה בהרבה מצבים. יש עוד מספר רב של פרמטרים שמשמשים לאיבחון של מחלה זיהומית במפרק כמו הצטברות נוזל במפרק בבדיקת אולטרהסאונד, חום, עליה בספירת הדם הלבנה, עליה של ריכוז הCRP בדם ( חשוב אף יותר משקיעת דם ) מהלך המחלה , דגימה של נוזל המפרק, בדיקת נוגדנים לאנטיגנים עצמיים, מיפוי עצם במקרים מסויימים , מ.ר.י וכו'. אל תביני מדברי שחובה לבצע אתכלהבדיקות שציינתי אלא שאלו הם הכלים העומדים לרשותנו לצורך גיבוש ההחלטה . הרושם שאני מקבל מתאור דברייך- וראי את הסתייגותי ברישא של דברי - שאין הסתברות גבוהה שמדובר במחלה זיהומית ולכן מדיניות של " נחכה ונראה היא נבונה" במיוחד אם בדיקת האולטרהסאונד אינה מראה הצטברות נוזל בחלל המפרק

מנהל פורום אורתופדיה