עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/07/2002 | 22:49 | מאת: איגור

ביתי בת 13.5 . לאחר בדיקת אורטופד יזומה נשלחה לצילום. מצב העקמת חמור.אך ניתן לטפל בעקמת ללא מחוךאו ניתוח? האם שחיה הינה טיפול יעיל? מה הוא טיפול אחר? אך מושפע תהליך הגדילה של ביבי? בתודה .

עקמת מעל 20 מעלות עם פוטנציאל התקדמות ( החמרתהעקמת ) בהסתברות גבוהה ניתנת לטיפול אך ורק במחוך. לא שחיה ולא התעמלות לא פיסיותרפה ולא כירופרקטיקה . מעל 40מעלות אין טיפול יעיל אלא בניתוח. החמרת העקומה עומדת ביחס ישר למהירות הגדילה .

מנהל פורום אורתופדיה