Osteochondroma בצלע גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/07/2002 | 21:50 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 32, ולפני כשנתיים אובחנה אצלי Osteochondroma בצלע 6 בגב. כיום הגידול הוא בגודל 3 על 4 ס"מ בערך, ולאחר מעקב הוחלט להסיר את הגידול ע"י ניתוח לקטיעת חלק של כ- 5 ס"מ מהצלע עם הגידול. שאלותי הן: 1. מה ההסתברות שגידול מסוג כזה יהיה ממאיר. 2. מה אורך הניתוח ומהלכו. 3. מה הסיכונים הכרוכים בניתוח ואחריו. 4. האם מקובל להשאיר את הצלע קטועה ללא השלמה של תותב או חומר מילוי כלשהו. תודה מראש, אריאל

הסתברות לממאירות כ 1% . אורך הניתוח כשעה ואף פחות הסיכונים : דימום, זיהום, חזה אויר. לא ממלאים את החסר בצלע.

מנהל פורום אורתופדיה