בעיה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/07/2002 | 12:19 | מאת: ריקי

לפני כשנה התחילו לי כאבים בכתף לאחר מסע בדיקות זריקות קורטיזון וטיפול אצל פיזיוטרפיסט לא עזר כלום, פניתי אליך ויעצת לי על עוד בדיקות, בקיצור היום לאחר ברור מעמיק ובדיקות נוספות האורטופד אמר לי שאין ליקרע וזו דלקת של מעטפת הפרק, הסיפור נמשך כבר שנה והוא אמר לי שזה יכול להמשך עד שנתיים, הוא נתן לי ויופס וזה לא עזר נתן לא ואטופן 400 מ"ג עזר לי קצת אבל כשהפסקתי חזרו הכאבים וקשה לי להזיז את היד. מבקשת עזרה ומה עלי לעשות, האם מה שאמר לי לא דורש טיפול נוסף, להזכירך אני בת 60. תודה מראש ריקי

השאלה היא האם יש אצלך תסמונת התנגשות או לא, שאם כן ואין כל הטבה אחרת בא בחשבון פתרון בדמות ניתוח הנקרא אקרומיופלסטי.

23/07/2002 | 09:21 | מאת: ריקי

דר' יקר אין לי מושג מה זה תסמונת התנגשות וגם לא נאמר לי. הרופא שעשה לי את האולטרסאונד חשב על קפסוליטיס, אם כי זה דבר שלא רואים אותו באולטרסאונד, אנא הסבר לי מה זה, האם קפסוליטיס ודלקת במעטפת הפרק הם אותו דבר? האם זה סביר לסחוב זאת שנתיים ללא טיפול נוסף? והאם לדעתך יש טיפול שאני יכולה לעשות? מודה לך על תשובתך ריקי

24/07/2002 | 08:31 | מאת: דר' אסא לב-אל

אכן הרושם המתקבל ממקרא דבריך הקודמים ועתה שכוונת הרופא המטפל בך היא שיש לך מה שנקרא "כתף קפואה" . הטיפול בכתף קפואה הוא אכן קשה לעיתים הכאב יכול להמשך זמן רב וגם לאחר החלמה שלמה אין חזרה מלאה של טווח התנועה. במקרים קשים ועקשניים ניתן לטפל על ידי זריקות של חומר הרדמה לתוך חלל המפרק והנעה שלהמפרק תחת ההרדמה המקומית או אף לעשות זאת תחת הרדמה כלללית בתוספת סטרואידים לתוך המפרק . במקרים שגם זה לא עוזר יש מקום לעיתים לעשות ניתוח

מנהל פורום אורתופדיה