Genuvaruf

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/07/2002 | 10:45 | מאת: אתי

ילדי בן 15 וחצי החל לאחרונה ללכת עקום כתוצאה מגדילה לצד של פרק הברך ( רגל שמאל)כתוצאה מכך התקצרה רגלו . צילומים הראו שלמעשה אין הסבר לתופעה מדוע הרגל קיבלה תפנית היות ואף גורם לא מפריע לגדילה. רופאים הסבירו שקוראים לתופעה גנוברו-Genuvaruf או Genuvarum אודה לכל מי שמכיר את התופעה להסביר לי יותר פרטים עליה , להפנות לספרות, וכן המלצת טיפול חוץ מניתוח. תודה

22/07/2002 | 12:40 | מאת: דר' אסא לב-אל

GENU VARUM בעברית ברך עקולה . זה דפורמציה או עווג בעברית- שבה הגף התחתון נראה כמו קשת הקמורה החוצה כך שבעת עמידה כאשר הקרסוליים נוגעים זה בזה הברכיים רחוקות זו מזו . עווג זה הנו די שכיח אצל תינוקות ופעוטות עד גיל 3 שנים . הוא יכול להופיע כחלק ממחלת רככת העצמות וכן מחלה שנקראית מחלה עלשם "בלאונט" . אם כי שם השםהנכון הנו TIBIA VARA . סיבות נוספות הנן גידול מסוג אוסטאוכונדרומה ( גידול שפיר ) אומחלה שבה ישהתפתחות לא תקינה של העצמות . כל אלה נותנים את אותותיהם בילדות . שבר עם חיבור לקוי יכול גם הוא לגרום לעווג וזהבכל גיל. עלסמך כל אלה לא מתקבל על הדעת שהעווג הזה אצל בנך החל לאחרונה . אשר לטיפול אם יש צורך בטיפול, וזה נקבע לפי חומרת העווג הרי שרק ניתוח הוא הפתרון. אשר לספרות : http://www.medmedia.com/o13/17.htm

מנהל פורום אורתופדיה