מים בברך כתוצאה מחיבור שבר באגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/07/2002 | 14:11 | מאת: אורית

שלום, אבי עבר ניתוח חיבור שבר במפרק ירך רגל ימין. מיד לאחר הניתוח הוא חש כאבים בברך. לאחר יומיים הברך התנפחה מאוד. לאחר שבוע וחצי בוצע צילום והתגלו מים בברך. נאמר לו שהעניין קורה לעיתים כתוצאה מקשירה חזקה מדי של הברך במהלך ניתוח איחוי השבר שנעשה לו. האם הבעיה בברך תחלוף לאחר מס' חודשים או תישאר לצמיתות? מה הטיפול, מלבד קומפרסים של קרח? האם שאיבת המים עלולה להזיק? האם ניתן לעשות פיזיותרפיה לירך, כאשר הברך מצויה במצב כזה? האם מותר לקפל את הברך, למרות הכאבים? הרגל התחילה להתעקם כלפי פנים, משום שכשהוא מנסה לעמוד היא נוטה פנימה. האם זה בגלל הברך? נאמר לו שהוא חייב לעשות פיזיותרפיה מצד אחד ומצד שני - אומרים שזה יזיק לברך! אנחנו מבולבלים. מה לעשות? תודה רבה מראש על תשובתך

22/07/2002 | 12:14 | מאת: דר' אסא לב-אל

נראה שנגרם נזק מסויים לברך . האם נזק זה הוא לצמיתות או זמני איני יכול לדעת מכאן. איני מבין גם בדיוק את מנגנון הפגיעה בברך שכן לא קושרים ברך בזמן הניתוח אך מותחים אותה באמצעות מתיחה דרך כף הרגל או באמצעות מסמר העובר בעצם השוק. טיפול בקומפרסים של קרח אינו יעיל כאשר מדובר במים בברך. כן רצוי לשאוב את המיים בכדי להקל על תנועת הברך. חשוב גםלדעתהאם יש פגיעה ביציבות הברך או לא ובהתאם לכך להחליט לגבי טווח התנועה הרצוי. . חשוב גם לעשות פיסיותרפיה לחיזוק שרירי הירך לטובת הירך והברך.

מנהל פורום אורתופדיה