rotator cuff syndrome

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/07/2002 | 13:44 | מאת: דוד

מה זה בעצם? מהם דרכי הריפוי האפשריים מלבד ניתוח? מה מטרת הפיזיותרפיה - ריפוי או הקלה בכאבים? תודה מראש

22/07/2002 | 12:01 | מאת: דר' אסא לב-אל

תסמונת שרוול המסובבים : כאב בעת ביצוע תנועה של הרמה הצידה של הזרוע ( פישוק של מפרק הכתף) . הכאב מתחיל כאשר היד מורמת בערך עד 80 מעלות . סבוב כף היד כלפי מעלה בעת התנועה יכול להקל על הכאב. הכאב מופיע גם בעת הבאת היד אל הגב באזור המתני. שכיבה עלהצד הכואב גם היא מעוררת כאב. הסיבה לכאב דלקת בגידים של שרוול המסובבים (ROTATOR CUFF ) . מדובר כאן בגיד משותף של שלשה שרירים: סופרה ספינטוס,אינפרהספינטוס וטרס מינור . הסיבה לדלקת - תהליך נווני המתחיל מעצמו במרכז הגיד . אין הכרח לנתח. יש תהליך ריפוי טבעי וחלק חשו בשל הטיפול הוא להניח לו להתרחש ולמנוע סיבוכים וכאן יש מקום חשוב לפיסיותרפיה בנוסף לסיוע שניתן לקבל ממנה בטיפול נגד כאב.

מנהל פורום אורתופדיה