AVN

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/07/2002 | 11:16 | מאת: צוף

דר' שלום עקב מחלה לופוס נאלצי לקחת כדורי פרדניזון במינון גבוה 60 מ"ג ביום במשך שנתיים. כתוצאה מכך נגרם לי סיבוך נוסף של . א. AVN בשני הברכיים ( הכאבים פחתו בצורה משמעותית (כמעט ואין כאבים) ב. AVN במפרק הירך. מדוע יש הבדל בין שני המיקומים, (ברך וירך) מבחינת זמן התאוששות? מדוע הכאבים בירך עדיין קיימים ? (קרוב לשנה)במיוחד מישיבה לקימה. יש לציין שאני הולכת בצליעה.וישנה אי סימטריות בין שני הצדדים, הצד החולה יותר נפוח (באזור הבורסה) האם אין ריפוי מוחלט לבעייה? אודה על תשובתך

הפרמטר הקובע לגבי התאוששות הוא מידת הנזק שנגרמה לעצם וזו אינה דומה אף פעםבין אתר אחד למשנהו. הכאב נגרם קרוב לודאי על ידישינויים משניים כמו התפתחות של אוסטאוארטריטיס משנית. למרבית הצער אין ריופי מוחלט אלא, בחלק מן המקרים וגם אז רק בשלבים מאד מוקדמים של המחלה .

30/08/2002 | 00:45 | מאת: לילך

דר' לב-אל שלום תודה רבה על התיחסותך. זו הפעם הראשונה ששמעתי שהעצם יכולה להתפורר במהלך 3 שנים. מה פעולת המנע שאני כחולה יכולה לעשות על מנת למנוע זאת והאם גם בתקופת החלמה מהמחלה, יכולה העצם או המפרק לקרוס? האם אתה יודע על מקרים בהם חולים החלימו לחלוטין מהמחלה? לילך.

מנהל פורום אורתופדיה