כריתת מינקוסים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/07/2002 | 08:08 | מאת: אירית

שלום רב, אבקש לשאול מהם הנזקים הנגרמים לעצמות הברך במקרה של הוצאת המינסקוסים, מהן ההשלכות של ההוצאה לטווח הארוך והאם היום יש פיתרון לבעיות שעולות ממקרה זה. אשמח אם תוכל להפנות אותי לאתרים מתאימים באינטרנט או ספרות (גם באנגלית). בתודה מראש, אירית

21/07/2002 | 11:43 | מאת: דר' אסא לב-אל

הסיבוכים הקשורים לכריתת מניסקוס נחלקיםלשניים מוקדמים ומאוחרים. פגיעות בעצמות או בסחוס המפרקיקורות בדרךכלל כחלק מן הסיבוכיםהמאוחרים. הפגיעה העיקרית היא אוסטאוארטריטיס. פגיעה זאת היתה שכיחה בימים בהם נהוג היה לעשות כריתה מלאה של המניסקוס. מאז הוחל בשימוש בארתרוסקופ והונהגה השיטה של כריתה חלקית סיבוךזה הפך נדיר יחסית. פרטים נוספים ראי בקישורים הבאים . www.medmedia.com/oo1/56.htm www.erreci.it/menisco/testo28.htm www.medicdirect.co.uk/DentalHealth/ default.ihtml?pid=584&step=4 אם בא לך לחפש לבד נסי את מילות המפתח הבאות: TOTAL MENISECTOMY COMPLICATIONS OF TOTALMENISECTOMY OSTEOARTHRITIS OSTEOARTHRITIS FOLLOWING MENISECTOMY עניין האוסטאוארטריטיס עלה בפורום זה מספר רב של פעמים ואת מוזמנת לחפש תוךשימוש במילת המפתח באותיות עבריות : אוסטאוארטריטיס

22/07/2002 | 08:05 | מאת: אירית

מנהל פורום אורתופדיה