עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2002 | 19:31 | מאת: ליאל

שלום , אני בת 27 בגיל 18 עשיתי צילום רנטגן ואמרו לי שיש לי עקמת ועלי לשחות . לא עשיתי זאת אך במסגרת הצבאית פניתי לטיפול פזיוטרפיה . לפני זמן קצר היה לי כאב בגב תחתון מאוד חזק שנמשך כשבועיים . (יש לציין שבד"כ סבלתי מבעיות בגב עליון ) . שאלתי היא האם ישנם תרגילים מסוימים /ספורט שאני יכולה לבצע בבית , כדי שמצב זה לא יחזור ? בנוסף אשמח לקבל על עיצה כדי לשפר את המצב . אודה על תשובתך בהקדם .

20/07/2002 | 13:07 | מאת: דר' אסא לב-אל

יש סדרת תרגילים שמקובל לעשותם לשם מניעתהתקפים שלכאב גב תחתון פני לפיסיותרפיסט/ית כדישילמדו אותך. אשר לעקמת אין דרך לשפר אותה או לתקן אותה אלא בניתוח. יש מקרים בהם העקמת ממשיכה להתקדם גם לאחר תום צמיחת השלד. התקדמות זאת יכולה להגיע ל קצב של מעלה בשנה. שווה לכן לבדוק את המצב העדכני של העקמת שלך.

מנהל פורום אורתופדיה