פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2002 | 15:34 | מאת: אורי

ד"ר נכבד אני בחור בן 52 לפני מס' שנים עברתי תאונת דרכים. בעקבותיה נגרם לי פריצת דיסק ב - L4-L5 , בעקבות זאת אני סובל מכאבי גב עזים , המקרינים לאיזור הרגליים , במשך השנים טופלתי בזריקות אפידורליות , וזריקות קורטיזון , להקלה על הכאבים , כמו כן אני נוטל דרך קבע כדורים לשיכוך כאבים . לאחר שנה מיום התאונה התחלתי לסבול מדום נשימה , ואני מרגיש עייף רוב הזמן . האם יש קשר בין הטיפול התרופתי אותו אני מקבל , לבין בעיית דום הנשימה ממנה אני סובל ? כמו כן הוסבר לי פעם כי בעת ישיבה מופעל לחץ מירבי על הגב , האם יש אמת בדבר ? והאם במקצועי כנהג אוטובוס יש סיכון של החמרת מצב עקב נהיגה מרובה ? עלי לציין כי לאחר יום נהיגה אני מרגיש עייף מאוד, והגב כואב לי במיוחד . אודה על תשובתך , בהקדם בתודה אורי

אין קשר בין דום נשימה לטיפול נגד כאב מחמת פריצת דיסק בעמוד שדרה מתני. כאב גב תחתון שכיח יותר בקרב נהגים וזה אפילו נחשב "מחלת מקצוע" בקרב נהגים מקצועיים. אגב העומס על הדיסקוסים שבין החוליות בעת ישיבה קטן מזה שבעמידה ( זו תגלית של השנה האחרונה . עד כה היה באמת מקובל לחשוב שהעומס בישיבה גדול יותר ) .

מנהל פורום אורתופדיה