פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2002 | 18:35 | מאת: מומי

שלום ד"ר אסא היקר ! אני בן 29 ספורטאי סובל מספר חודשים מכאבים ולחצים בחזה , ברור לב וגאסטרו תקינים ברצוני לדעת הא פריצת דיסק או בעיה אחרת בחוליות הגב עלולים לגרום לכאבים בפנים החזה ? יש לציין כי נבדקתי ע"י אורטופד בדיקה שטחית שכללה רנטגן של חוליות הגב שנמצאו תקינות. תודה מראש

באופן תאורטי מחלה של דיסקוס בין החוליות החזיות הראשונה עד לעשירית עשויה לגרום למחושים בבית החזה . עם זאת הייתי יכול לספור את מספר המקרים מסוג זה שראיתי בימי חלדי על אצבעות כף יד קצוצת אצבעות . סוג הכאב שנגרם על ידי לחץ על שרשי העצבים היוצאים מעמוד השדרה הנו כאב המורגש על ידינו כנובע ממקור שטחי יחסית ולא כאב מתוך אברים בתוך חלל בית החזה.

18/07/2002 | 16:15 | מאת: michal

שלום רב בתי שחקנית כדור מים בת 21 . סובלת תקופה ארוכה מכאבי גב. בבדיקת CT נאמר שיש לה פריצת דיסק בחוליות 4 ו 5 . האם זריקת אפידורל תעזור בפתרון לדלקת שיש לה? איך אפשר להירפא , אם בכלל? יש איזה טיפול להקלה? לריפוי? מנוחה? האם המשך עיסוקה האינטנסיבי בספורט כדור מים מסכן וצמחמיר את מצבה? תודה האם המודאגת

מנהל פורום אורתופדיה