כאבים חזקים בברך פתאום..............

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2002 | 11:43 | מאת: חלי

שלום, לפני כמה ימים רשמתי זאת בשאלתי אתמול לאחר פעילות גופנית חזרתי הביתה, כעבור זמן, אחרי שישבתי על הספה באתי לקום אך כאבים חזקים תקפו אותי בברך, ניסיתי ללכת וממש כאב לי, כל תזוזה, ניסיתי לעלות במדרגות וזה גם ממש כאב, ההרגשה הייתה מאוד מוזרה, כאילו יש לי "קליקים" חזקים בברך שצריך לשחרר והרגשה שהשרירים מכווצים לגמרי. הלכתי לישון בתקווה שלמחרת יהיה בסדר, קמתי הבוקר עם כאבים פחות חזקים אך ברך נפוחה, הכאבים הבלתי נסבלים מופיעים בתנוחות מסוימות של הרגל, אם אני נוגעת במקום כואב לי (בברך שמאל) ממבט מולי, בצד השמאלי של הברך למטה, בצד הימני בברך למעלה ומאחוריה. וכן, לפי יעוצך, הלכתי לרופא, בבדיקה נאמר לי שיש לי נוזלים ודלקת, ושהברך שלי צועקת למנוחה, לכן נאמר לי שאסור לי ללכת לשיעורי מחול חודש! "מכה קשה". שאלתי היא, ברשותך מה פרוש הנוזלים בברך, ואם הייתי רקדנית מקצועית, האם הייתי צריכה לנוח חודש בבית גם?!?, הרי זה מקצועי" לרקוד, האם יש דרך מהירה יותר לחזור לרקוד??? הריקוד זה הכל בשבילי אודה על תשובתך

17/07/2002 | 21:24 | מאת: דר' אסא לב-אל

נוזלבברך הוא תמיד תגובה לגרוי כלשהוא .התגובה נקראיתבאופן כללי תגובת דלקת שהיא בעקרה תגובה השייכת למנגנון ההגנה ותהליך הריפוי העצמי של הגוף. מנוהח היא מרכיב חשוב בתהליך זה איני יכול להכנס לשיקוליו של האורתופד שבדק אותך שהרי הוא בדק וראה אך העקרון מקובל עלי. וכן גם מיקצוענים נאלצים לקחת תקופות מנוחה מידי פעם ובכלל כלל ידוע בין רקדנים מקצוענים הוא כי לרקוד זה לכאוב.

מנהל פורום אורתופדיה