מספר בעיות אורטופדיות והשפעתן על יציבות הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2002 | 11:16 | מאת: עדן

כוונתי היא האם הפלטפוס או ההלגוס ולגוס יכולים להשפיע על יציבות כף הרגל למשל במקרים כאלו: שאני עומדת על קצוות האצבעות, הכף רגל שלי מתנדנדת, כלומר קשה לי להישאר יציבה, בצורה כזו שאין לי "בלאנס". (הם נוטות לכיוון הזרת, ממש נשברת התנועה) או בתרגילים מסוימים כשאני עומדת או בפליה (רגליים מכופפות) ומשקל הגוף כולו על כף הרגל וכפות הרגלים צמודות בצורת v , אני לפעמים נופלת,כלומר נופלת מהתנועה. וכך עוד בהרבה תרגילים, אין "בלאנס" תודה.

17/07/2002 | 14:16 | מאת: דר' אסא לב-אל

הלוקס ולגוס במידה והוא ניכר יכול להשפיע על ה"בלנס, שכן לאגודל יש תפקיד מאד חשוב בתפקוד זה . אשר לפלטפוס, זה אין לו חשיבות.

17/07/2002 | 15:37 | מאת: עדן

תודה, האם ניתן לטפל בזה? הבנתי שיש איזה שהוא מכשיר שישנים איתו בלילה להלגוס ולגוס, האם הוא יעיל? ואם לא, האם אופציה ניתוחית היא היחידה? אני יודעת שהאופציה הניתוחית היא לא כל כך מומלצת, חצי שנה כאבים, אי אפשר להזיז את האצבעות אחר-כך,האם זה נכון? שוב תודה

18/07/2002 | 02:03 | מאת: מקלדה היית'ם

שלום לכם אני סובל מבעיה בגב אני נפלתי עקב זה נשברה אצליחוליה D12 עברתי ניתוח בגב עם קיבוע פנמי מתכתי מאז הניתוח אניסובל מכאביים חזקיים מאוד אני לא מסוגל לעשות כלום אני גם לעבור עוד ניתוח אבל אני קצתפוחד מזה האם כדי לעבור הניתוח השני בגב האם זה לא מוסכן ? כם יש לי כאיים בגליים עקב זה אני לוקח הרבה סוגי תרופות זה כמעט אל עוזר לי טוב השם שלי מקלדה היית'ם כפר דלית אל כרמל מ.ט. 048393807 מ.פ 053247101

18/07/2002 | 02:06 | מאת: מקלדה היית'ם

שלום לכם אני סובל מבעיה בגב אני נפלתי עקב זה נשברה אצליחוליה D12 עברתי ניתוח בגב עם קיבוע פנמי מתכתי מאז הניתוח אניסובל מכאביים חזקיים מאוד אני לא מסוגל לעשות כלום אני גם לעבור עוד ניתוח אבל אני קצתפוחד מזה האם כדי לעבור הניתוח השני בגב האם זה לא מוסכן ? כם יש לי כאיים בגליים עקב זה אני לוקח הרבה סוגי תרופות זה כמעט אל עוזר לי טוב השם שלי מקלדה היית'ם כפר דלית אל כרמל מ.ט. 048393807 מ.פ 053247101עדן כתב/ה: > > כוונתי היא האם הפלטפוס או ההלגוס ולגוס יכולים להשפיע על יציבות > כף הרגל למשל במקרים כאלו: > שאני עומדת על קצוות האצבעות, הכף רגל שלי מתנדנדת, כלומר קשה לי > להישאר יציבה, בצורה כזו שאין לי "בלאנס". (הם נוטות לכיוון > הזרת, ממש נשברת התנועה) > או בתרגילים מסוימים כשאני עומדת או בפליה (רגליים מכופפות) ומשקל > הגוף כולו על כף הרגל וכפות הרגלים צמודות בצורת v , אני לפעמים > נופלת,כלומר נופלת מהתנועה. > וכך עוד בהרבה תרגילים, > אין "בלאנס" > תודה.

מנהל פורום אורתופדיה