מי מחליט על פיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2002 | 07:13 | מאת: זהבה

לדר' אסא לב-אל שלום, הורידו לי גבס לפני 9 שבועות, אחרי שבר בשורש כף היד, של הרדיוס והאולנה. עד עתה הייתי מטופלת במכון לפיזיותרפיה, כעת הודיעו לי שמילאתי את המכסה, בהתאם להוראות הקופה אליה אני משתיכת. הרושם שלי הוא שהיד אינה מתפקדת כיאות: 1. טווח התנועה עדין לוקה בחסר 2. עדין חשה בנוקשות במפרק ובאצבעות 3. טווח התנועה עדין בנסיגה אחרי יום (מגמר הטיפול). שאלותי: 1. האם יכול להגרם נזק מסיום הטיפול בשלב זה ? 2. האם ההחלטה להפסיק לא צריכה להנתן ע"י הרופא ? בתודה

17/07/2002 | 14:11 | מאת: דר' אסא לב-אל

על מטופל בפיזיותרפיה יש שניים שממתינים . בחלק ניכר מן המקרים יחלימו המטופלים גם ללא פיסיותרפיה אם כי הדבר יקח זמן רב יותר. צריך לסמוך על הפיסיותרפיסטים שבאים במגע עם המטופלבאופן תכוף הרבה יותר מן הרופא ולאורך זמן ארוך יותר שידעו לשפוט מתי מגיע נקודת הסיום של הטיפול . ועוד לא אמרתי כלום על כך שהם היחידים שרואים את התמונה הכללית דהיינו תור הממתינים לטיפול .

מנהל פורום אורתופדיה