דו"ח אישפוז - מונחים רפואיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/07/2002 | 18:59 | מאת: רז

ד"ר נכבד אני זקוק לפירוש המונחים הבאים וההסבר להם : LT. CLAVICLE. DISPLACEFD .1 R. PUBIS SUPERIOR RT. 2 3. RAMUS PUBIS INFERIOR PARTIAL TEAR LEEFT OF SACRUMLT .4 UNDISPLACED OF MEDIAL WALL OF RT ACETABULUM .5 SUSP.RUPIURE OF URETIRA .6 אודה על תשובתך

ובכן דבר דבור על אופניו: 1. "עצם בריח שמאל ללא תזוזה" . אני מניח ששכחת מילה לפני עצם הבריח(CLAVICLE ) ומילה זאת צריכה להיות "שבר" ואז תקבל :שבר לל אתזוזה של עצם הבריח 2. ענף עליון ימני של עצם הפוביס ( האם גם כאן שכחת את המילה המציינת שבר?) 3. ענף תחתון של עצם הפוביס 4. "קרע חלקי של עצם הסקרום" - זה בלגן שלם כי אין דבר כזה . 5. אם היית מוסיף את המילה FRACTURE בראש המשפט היית מקבל : שבר ללא תזוזה של הקיר הפנימי של המרחשת ( שהיא החלק הקעור של מפרק הירך ) 6. חשד לקרע של השופכה (הלא היא הצינור המולך את השתן מן השלפוחית אל זיוו של עולם ) לסיכום יש מקום למקצה שיפורים בהצגת השאלה.

17/07/2002 | 08:24 | מאת: רז

בכל אופן אני מודה מקרב לב על תשובתכה המהירה בתודה רז

מנהל פורום אורתופדיה