דלקת בגידים בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/07/2002 | 15:08 | מאת: מיטל

אני סובלת מכאבים בכתפי הימנית למעלה מ-3 שבועות. אובחנה דלקת בגידים הארוכים והקצרים וקבלתי אנטיביוטיקה וכן זריקות וולטרן במינון יומיומי. הכאבים נמשכים ,בעיקר בתנועות סיבוביות וכמו כן הכאבים מקרינים לשכם הימנית ,לעורף ולגב. * לפני כשנתיים עברתי תאונה שבעקבותה נמצא בלט דיסק בחוליה C5-C6 ,איני יודעת אם יש קשר בין השניים. מה מקור הדלקת בד"כ ומה דרכי הטיפול המקובלות?

איני יודע מה כוונתך בגידים קצרים וארוכים. .כשמדובר בדלקתשל גידים בכתף מדובר על שני מועמדים לתאר גיד מודלק. האחד קבוצת הגידים המכונה שרוול המסובבים והשניה הגיד של הראש הארוך של שריר הביצפס. הסיבות לדלקת בשני המקרים הן שונות וגם בכלאחד מהם יש יותר מסיבה אחת. נסי עתה להסביר בדיוק על איזה ש ריר מדובר.

17/07/2002 | 16:27 | מאת: מיטל

שלום, כנראה דלקת מהסוג השני שהזכרת-האבחנה המדוייקת שנרשמה בתוצאת האולטרה סאונד הנה: BICEPS-TENDON: בעל הדיות מופחתת עם נוזל סביבו-יתכן על רקע טנדיניטיס. הכאבים ממוקדים באזור הכתפיים,הצוואר והגב- בעיקר לאחר נהיגה, וכל מאמץ שהוא ,אף צחצוח שיניים... אודה לתשובתך באשר למקור הדלקת ודרכי טיפול, מיטל

מנהל פורום אורתופדיה