לד"ר לב-אל: פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/07/2002 | 10:45 | מאת: קרן

לבעלי יש חוסר תחושה בכף יד שמאל מספר חודשים + כאבים בצוואר. בעקבות בדיקת CT הרופא קבע שיש לו פריצת דיסק והופנה לפיזיוטרפיה. מהן ההשלכות? אילו מגבלות צריכות להיות לו ומהי דרך הטיפול הטובה ביותר? תודה.

14/07/2002 | 12:46 | מאת: דר' אסא לב-אל

מחלת דיסק צוארית יכולה להתפתח בשלשה כוונים . להשתפר,להחמיר ולהשאר ללא שינוי. רבים סבורים כי מהלך המחלה באחד מן הכוונים אינו מותנה בסוג הטיפול. באופןעקרונייש שני סוגיטיפול . טיפול ניתוחי וטיפול לא ניתוחי. הטיפול הלא ניתוחי כולל צורות שונות ומשונות של טיפול קונונציונלי וחלופי . המטרה המוצהרת של הטיפול הקונונציונלי היא להקל על סבלו של החולה עד שהטבע יעשה את שלו כלומר יתרחשו שינויים מקומיים כאלו שהמחושים הנגרמים עלידי מחלת הדיסק יעלמו . האמצעים לכך הם מגוונים החל בתרופות נגד כאב ותרופות נגד דלקת ( וכאלה יש הרבה) , קיבוע הצואר , מתיחות , מסג' חימום ועוד. הטיפולים החלופיים חלקם יומרנים יותר ויש הטוענים שבידם לרפא את המחלה (שיהיו בריאים ) . הטיפול הניתוחי אינו מתיימר לרפא את המחלה אלא למנוע את המחושים על ידי הוצאת הדיסקוס החולה וקיבוע של החוליות השכנות זו לזו.

14/07/2002 | 16:04 | מאת: קרן

תודה רבה על תשובתך. האם על מי שאובחן בפריצת דיסק להמנע מפעולות מסויימות? כרגע הכאב הוא כזה המאפשר לו לנוע בחופשיות, להרים משאות כבדים. האם פעולות אלו יכולות להחמיר את מצבו?

14/07/2002 | 22:10 | מאת: חתמעכ

14/07/2002 | 22:12 | מאת: חתמעכ

קרן כתב/ה: > > לבעלי יש חוסר תחושה בכף יד שמאל מספר חודשים + כאבים בצוואר. > בעקבות בדיקת CT הרופא קבע שיש לו פריצת דיסק והופנה לפיזיוטרפיה. > מהן ההשלכות? אילו מגבלות צריכות להיות לו ומהי דרך הטיפול הטובה > ביותר? תודה.

מנהל פורום אורתופדיה