מורטון נוירומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/07/2002 | 09:50 | מאת: ש.ב.

לד"ר אסא בקר טוב, יש לי לפי בדיקת רופא אורטופד כף רגל שני מורטון נוירומה בכף רגל ימין. הוא ממליץ לי על ניתוח לאחר שזריקה ומדרס לא עזרו והכאבים הם בלתי נסבלים. אני שואלת אותך האם ניתן לנתח בו זמנית את שני המורטון נוירומה יחד או עדיף לפצל, וכמו כן מה עושים בדיוק בניתוח? כמה זמן אורכת ההחלמה? ומה אחוזי ההצלחה לאחר ניתוח? האם זה דומה להחלמה מניתוח הלוקס ולגוס? האם יש צורך בנעל מיוחדת או הליכה על קביים או המנעות מעמידה על הרגל לאורך זמן? האם יש מצב שנוירומה חוזרת וגודלת שוב האם יש טיפול מונע? האם ההרדמה היא מקומית או כללית? אני יודעת שהגזמתי בשאלות אבל אני סקרנית לדעת לקראת מה אני הולכת. לתשובתך אודה.

14/07/2002 | 12:39 | מאת: דר' אסא לב-אל

לא רצוי לנתח את שתי הנוירומות בו זמנית . בעת הניתוח חותכים את העצב שבו יש הנוירומה ( או יותר נכון לקרוא למחלה התלייפות סביב העצב ) כ 1 ס"מ לפני הנוירומה. החלמה עד דריכה ללא הגבלה ופעילות לא מוגבלת כחדשיים . מתחילים לדרוך על הרגל כעבור יומיים. נפיחות מקומית יכולה להיות עד 6 חדשיים. לא צריך קביים . נוח להשתמש בנעליים מיוחדות הנקראות נעליים כירורגיות או נעליים שלאחר ניתוח . בימים הראשונים ממלץ להרים את הרגל מה שיותר שכן ככל שהנפיחות קטנה יותר קטן גם הכאב. ההרדמה אינה מקומית אך לא בהכרח כללית אלא ספינלית או אזורית . הנוירומה לא חוזרת הכאב יכוללחזור אם מנתחים במקום הלא נכון או חותכיםאת העצב באופן לא שלם או חותכים את העצב רחיקנית מידי . אחוז ההצלחה כ 85% . במקרים של שתי נוירומות שכנות (אגב דבר נדיר מאד )ה אחוז ההצלחה קטן יותר.

מנהל פורום אורתופדיה