cervical synndrome

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/07/2002 | 14:03 | מאת: אורה

אני נמצאת בחו"ל לכן האבחנה באנגלית. אני סובלת מבעיות צוואר. כאב מוקרן ליד ימין. ב-MRI narrow intervertebral space at c3-4-5-6 level. left posteior herniation be found at c3-4-5 disc. c3-4 intervertbral poramen of left side is narrowing and compress nerve root. right posterior disc herniation be shown at c5-6 level. no remarkable abnormal signal intensity in spinal cord. בחו"ל לא המליצו לנתח. בארץ המליצו מאוד על ניתוח. מה עושים?

מכיון שלא מנתחים את צילום הט.מ אלא בן אדם, קובעים את האינדיקציה לניתוח לפי פרמטרים כמו משך הסבל עוצמתו, נוכחות של סימנים נוירולוגיים התקדמותם וכו'.

12/07/2002 | 18:23 | מאת: אורה

האם יש מה לעשות לפני ניתוח, א. למזער הכאבים. ב. לנסות לשפר את המצב בטיפולים שונים? ג. מה הסיכונים לעמות הצלחות בניתוחי צוואר?

מנהל פורום אורתופדיה