מספר בעיות אורטופדיות והשפעתן על יציבות הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/07/2002 | 22:09 | מאת: עדן

שלום רב, אני בחורה צעירה ויש לי מספר בעיות אורטופדיות: פלטפוס, אלגוס פלגוס(אם רשמתי זאת נכון), אצבעות הרגלים לפי הרופאים קצת עקומות, הפיקה של הברך לא במקום וכונדרומלציה. יש לי כאבים בברכים, הולכים ובאים, לרוב, לצערי, הם קימיים, נשלחתי לפיזיוטרפיה, אך ללא הטבה. שאלותי, ברשותך הם: האם עקב מספר הבעיות האורטופדיות אני אסבול מכאבי ברכיים כל החיים? והאם, אם בכלל, אחת מבעיות אלו, ואיזה יכולות להשפיע על יציבות כף הרגל, ומה ניתן לעשות בענין? נאמר לי שאני צריכה לחזק את שרירי הרגלים, שזה הטיפול היחיד שיכול לעזור, אך ראשית כאשר אני עושה תרגילים העובדים על שרירי הירך והישבן כואב לי בברכים, ושנית אני עוסקת בפעילות גופנית, מחול, שמכאן עיקר הבעיה באה, האם ניתן לטפל בכל זה, מפני שהנני רוצה לדעת אם אוכל לקחת את נושא המחול ברצינות. אודה מאוד על צומת הלב, זה מאוד חשוב לי, הייתי אצל כמה רופאים, אך לא היה להם מה להמשיך להציע להם, כך שהודה לך מאוד אם תוכל להביע דעה, ואף להציע לי דרכי טיפול, אז שוב תודה מראש

ראשית אם הבנתי נכון יש לךרגל שטוחה והלוקס ולגוס שבעברית זה בוהן קלובה. הצמד חמד הזה כף רגל שטוחה ובהן קלובה הולכים הרבה ביחד ולעיתיםקרובות הם הולכים יחד עם מצב שנקרא קיצור של גיד אכילס. קיצור של גיד אכילס מחמיר את הרגל השטוחה ואת ההלוקס ולגוס וגורם לצורת הליכה המעוררת כאב ברכיים. פיקה הנמצאת פנימה מידי עוד מחמירה את המצב. הפתרון הוא לתפוס אתהשור בקרניו ולטפל בכל הבעיות יחד בעיקר על ידי תרגול נכון ( חיזוק סטטי של שריר שנקרא וסטוסמדיאלי) ומתיחה של שרירים לשם שיפר גמישותם יחד עם מתיחה של איכילס , מדרס המשנה את תנוחהת כף הרגל ( מדרס מתקן פרונציה ) . וטיפולעל ידי מדברות מיוחדות לברך

12/07/2002 | 03:05 | מאת: עדן

ראשית תודה רבה על התשובה, ברשותך, בפיזיוטרפיה שמו לי מדבקות אך עקב היותי אלרגית לחומרים שבמדבקות פיתחתי אלרגיה (וזו עוד המדבקה האנטי אלרגית- כך נאמר לי), כך שאנני יכולה להשתמש בהם. לעומת זאת יש לי ברכיות סיליקון, אך גם הם לא מונעת את הכאבים. *האם יש עוד דרך לטיפול בפיקה? * איך אני יודעת איזה מתיחות בדיוק אני צריכה לעשות (הרי אני עוסקת במחול ואני הולכת פעמיים בשבוע לשיעור מתיחות (כ-5 שעות בערך), המורה ראתה בשיעור שכואבת לי הברך וצינה שיכול להיות שזה עקב שריר הירך החיצוני אשר קצר, האם לזאת גם התכוונת? * ומה אוכל לעשות לגבי הכונדרומלציה, כעקרון רק נאמר לי שיש לי כונדרומלציה, ולא מעבר לכך, תודה רבה !

מנהל פורום אורתופדיה