בליטה בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/07/2002 | 09:44 | מאת: מאירה

לד"ר הנכבד שלום אני בת 48 בריאה בד"כ, סובלת מעודף משקל. חיפשתי בפורום לפי "כף רגל" קראתי 409 שאלות ותגובות ולא מצאתי בעיה דומה לשלי... בכף רגל שמאל, הופיעה נפיחות, מעין בליטה בדיוק באמצע בין הזרת לעקב, וב"קו" המפריד בין המדרך וגב כף הרגל. במישוש אין כאב, אין תחושה של גוש או יבלת, אין אדמומיות של המקום. עדין לא פניתי לייעוץ אורטופדי. שאלתי: האם התופעה מוכרת? האם לפנות לייעוץ?

נראה לי -אם הבנתי את תאורך נכון - כי מדובר בבליטה מעל בסיס עצם המשט החמישית . זה ממצא די שכיח ואם אינו מציק לך ( משמע גורם כאב) את תעירי אותו ואל תעורריהו פן יחפץ

11/07/2002 | 23:22 | מאת: מאירה

תודה.... כלומר לא לדאוג. לצערי איני מתמצאת בשמות עצמות כף הרגל. האם יכול אתה להמליץ על אתר בו יש אינפורמציה על הנ"ל, ובקשר לבליטה האם עלי להבין שמדובר בשינוי של העצם? הבליטה ממש בגבול בין החלק העליון והתחתון של הכף, אז איך נוצר דבר כזה. אגב לאימי ולדודתי יצאה עצם מתחת לבוהן ,אבל בגיל יותר מבוגר האם יש קשר לתופעה שלי האם זה גנטי? אני בטח נשמעת הסטרית... לא, רק מסוקרנת.

מנהל פורום אורתופדיה