כאבים באגן וברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2002 | 11:24 | מאת: גורן

שלום רב, ילדתי לפני שלושה שבועות וחצי. כשבוע לאחר הלידה החל כאב עז ברגל ימין. הכאב מתחיל בעכוז (לא יודעת אם העצם או השריר) ומתפשט לכיוון אחורי הירך ואף לאחורי הברך והשוק. הכאבים חזקים מאוד בשעת תנועה - קימה מהמיטה, עלייה וירידה במדרגות, הליכה - ואז הם מורגשים מאוד באזור מפרק הירך כולו, הכאב מגביל מאוד וגורם לצליעה - כל פעם שאני דורכת על הרגל הפגועה. ביקרתי אצל אורתופד ששלח אותי לצילומים - בצילום אגן נמצאו שינויים אראטרוטיים במפרק סקרואיליאקי ימני - הופניתי לפיזיותרפיה לטיפול באגן. הייתי רוצה לדעת מה פירוש האבחנה. האם יכול להיות שהאגן נפגע בעקבות הלידה, אני מרגישה כאילו חל בו עיוות מסוים (בגלל הכאב החזק והצליעה). האם פיזיותרפיה תעזור. *** יש לציין שעברתי לידת מלקחיים, העובר היה גדול יחסית (3.920 ק"ג) וקיבלתי זריקת אפידורל. אודה על תשובתך.

09/07/2002 | 22:59 | מאת: טובה

שלום רב לפני כ-5 שנים התחילו לי כאבים באגן וברגלים הייתי אצל אורטופד יחד עם צילומים האורטופד אמר לי שקיימת בריחה של סחוס במפרקים הסאקרואליאקים בזמן האחרון הכאבים מחמירים עד כדי אי יכולת לדרוך על הרגליים הכאבים מורגשים גם בברכיים יש לציין שאני עובדת עבודה פיזית מאוד קשה האם יש קשר? אודה לך אם תאמר לי מה הטיפול הנכון לבעיה כאובה זו

מנהל פורום אורתופדיה