פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2002 | 10:42 | מאת: זהבה

שלום. אני פונה לאחר טיפולים רבים - מכל הסוגים. יש לי פריצת דיסק L4 וL5 ובלט. הייתי כבר בפיזיותרפיה, דיקור, פלדנקרייז וכמובן אצל אורתופד. לאחרונה התחלתי בטיפול אצל כירופרקט ומאז הכאבים רק החריפו. הוא אומר לי להמשיך כי לוקח לזה זמן לעבוד. האם כדאי באמת להמשיך או להפסיק את הטיפול? ואם להפסיק - מה הפיתרון? האם יש טיפול שעדיין לא ניסיתי?

11/07/2002 | 14:02 | מאת: דר' אסא לב-אל

השכל הישר אומר שאם טיפול מחמיר כאב כדאי לחדול ממנו. אשר לטיפול נוסף האם ניסית זריקה אפידורלית של סטרואידים.

11/07/2002 | 21:55 | מאת: דר' אסא לב-אל

קביעת דרך הטיפול אינה מבוססת על תוצאות בדיקה כמו CT אלא על התמונה הכללית ובעיקר בעיקר על מידת הסבל ועל אופיו של הכאב . על אלה לא למדתי דבר מפיך . מכל מקום יש טיפולים נוספים כמו זריקה אפידורלית של סטרואידים. הזרקה סלקטיבית של חומר מאלחש וסטרואידים לשרש הפגוע . חימום הדיסק , שאיבת דיסק ניתוח וכו'.

מנהל פורום אורתופדיה