הכתף כואבת לו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2002 | 10:06 | מאת: אישה מודאגת

שלום, בעלי הוא מסגר ועובד פיזית קשה מאוד, לדעתי כתוצאה מזה הכתף שלו התחילה לכאוב. יש לציין שכל צד ימין אצל בעלי (הכתף, היד והשכמה) הוא גדול יותר במימדיו מצד שמאל. אני לא יודעת אם זה חשוב -אך הצדדים לא סימטריים. האורטופד שלח אותו לUS וצילום רגיל, ומה שנכתב שם הוא כדקלמן : "US כתף ימין קרע חלקי של ה-SS נוזל סביב גיד הביספס". ובממצאים :"רגישות דיפוזית אבוקציה מוגבלת". חוץ מזה הוא קיבל ממנו "ויוקס" אך בעלי הגיב לא טוב לתרופה (התנפח כולו) כנראה הוא אלרגי. האורטופד נתן לו משהו חלופי, והיום הוא לוקח 2 כדורים "אתופן" ו"פמוטידין" פעמיים ביום. הכאב לא עובר, התנועות מוגבלות, אפילו תנועות פשוטות כמו להרים ספר לפעמים קשה לו. מה צריך לעשות? האם פזיוטרפיה תעזור? האם הקרע מחלים לבד? מתי יעברו לו הכאבים אם בכלל? המון תודה מראש!!!!!!!!!!!

11/07/2002 | 13:59 | מאת: דר' אסא לב-אל

מקור הכאב הוא דלקת בגיד הסופארספינטוס שהוא גם קרוע בחלקו. משך הכאב הוא נתון חשוב מאד ששכת לציינו בדרך כלל נהוג לנסות טיפול בתרופות נגד דלקת ופיסיותרפיה למשך מספר חדשים . במידה שאין התאוששות הטיפול המומלץ הוא בניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה