סתימת עורקים-המשך...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/07/2002 | 16:09 | מאת: ליאת

קודם כל תודה רבה על התשובה המספקת!!! כל משפחתי היתה בהלם למראה התשובה המדויקת . באמת כל מה שאמרת אובחן ע"י פרופסורים רק בתקופת זמן ארוכה מאוד..... ברצוני לשאול עוד כמה שאלות. 1.לפי האיבחונים אין פגיעה כלל בעצם למעט בריחת סידן האים לאחר ההחלמה תחזור הרגל לתפקוד תקין.? 2.האים אותה מחלה(avn)יכולה להתפתח גם בברך? 3.האים שחיה מומלצת? 4.אין כבר כאבים והעצם לא נפגעה ומכאן נראה שהכל תקין אבל המצב הוא שאסור לה ללכת האים יש סבירות גבוהה יותר על-סמך נתונים אלה שמדובר במחלה השנייה שדיברת עליה -משהו שחולף ואיך בכל זאת אפשר לדעת אם כן או לא?... מודים לך ומצפים לתשובות עד כמה שתוכל לתת....... תודה ממני וממשפחתי.....

במידה שמדובר באוסטאופורוזיס חולפת ( אוסטאופורוזיס ולא בריחת סידן . סידן אינו בורח לשום מקום. מה שקורה הוא שהמאזן יצירת עצם והרס עצם הופך להיות שלילי ) . הרי שהסיכוי להחלמה מלאה הוא גדול. avn יכול לפגוע בברך.למעשה הברך הוא המקום שנפגע לעיתים יותר קרובות במיוחד אצל נשים . שחיה במרבית המקרים היא פעילות מענגת ונעימה ואין לה חשיבות מיוחדת . טיפול הידרותרפי המנצל את תנאי "חוסר המשקל " בכדי לאפשר תרגול בעמידה זקופה יכול להואיל. עדיין שחיה היא הזדמנות להפעיל את הגפיים העליונים בכד ילשפר את כשר הלב ראות למרות המגבלה על הגפייים התחתונים. ההחלטה אם מדובר על אוסטאופורוזיס זמנית או avn מבוססת בראש וראשונה על חומרת המחלה ושינויים החלים במהלך הזמן. אפשר גם להסתייע במיפוי עצמות הנעשה עם קולימטור בגודל " ראש סיכה" . מה שחשוב להבין שבמקרה זה אין מדובר על פגיעה באספקת הדם לעצם ולכן לא ימצאו איזורי עצם שאין להם אספקת דם.

מנהל פורום אורתופדיה