מהי מחלת Paget ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/07/2002 | 15:36 | מאת: אביגיל

אני סובלת מכאבים באגן וברך שמאל נאמר לי שיש לי מחלת PAGET מהי מחלה זו ומה הטיפול בה חוץ מהחלפת מפרק? תודה.

מחלתפג'ט היא מחלה של רקמת העצם שבה התנליך הנורמלי שלהרס ובניית עצם חדשה מואץ עשרות מונים יש בניה אינטנסיבית של עצם חדשה ולידה הרש של העצם .התוצאה עצם בעלת ארכיטקטורה וסטרוקטורה פגומים . במידה שיש פגיעה במפרק באופן משני לשינוים בעצם אין באמת מנוס מניתוח להחלפת המפרק. החלפת המפרק אינה טיפול במחלה אלא פתרון לכאב שנגרם כתוצאה מן הנזק למפרק.

מנהל פורום אורתופדיה