פלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/07/2002 | 20:12 | מאת: כף רגל

בתי ,בת 16 סובלת מפלטפוס חמור דבר שגורם לה להליכה עם חיכוך של העקבים זה בזה... מגיל צעיר בקרנו אצל מספר רופאים שטענו שאין טיפול והדבר היחידי שהוצע לנו הוא מדרסים. היא הלכה עם המדרסים מספר שנים עד שהגענו למדריכה להתעמלות בשיטת "מחשבת הגוף"שעזרה לה מאוד ליצב את ההליכה אבל גם המליצה להפטר מהמדרסים . לאחר כשנה היא הפסיקה להתעמל ובמשךהשנים הללו אני רואה ששוב יש הדרדרות במצב. שאלותיי הן: 1.האם לרפואה האורטופדית יש מה להציע במקרים כאלה 2.האם הליכה ללא מדרסים עלולה להרע את המצב 3.האם ידוע לך על טיפול פיזיותרפי או אחר שיכול לשפר את המצב 4.האם יש באפשרותך להפנות אותנו לרופא / מרכז רפואי שיכול ליעץ ו/או לעזור. אנו מודים לך מאוד

מרבית שטוחי כף הרגל יש להם מה שנקרא כף רגל שטוחה גמישה . מיעוטם סובלים מכף רגל שטוחה קשיחה. בעוד שחברי הקבוצה השניה זקוקים עפ"ר לטיפול , בני הקבוצה הראשונה עפ"ר אינם זקוקים לטיפול . למרבית הצער הטיפול נכפה עליהם על ידי הורים מודאגים ואורתופדים מותשים. בין הסובלים מכף רגל שטוחה גמישה וקשיחה מוצאים לע"ק כאלה שיש להם קיצור של גיד אכילס ( או ליתר דיוק קיצור של שריר הגסטרוקנמיוס) . קיצור זה מחמיר את בעיית הרגל השטוחה ומפריע לתפקוד תקין של כף הרגל וכדאי לטפל בו, וכאן יש מקום לפיסיותרפיה אם כי בסופו שלדבר עיקרו של הטיפול הנו תרגול עצמי. לבד מכך עיקרו של הטיפול הנו טיפול בנעל. במקרים נדירים יש צורך גם לטפל טיפול ניתוחי.

מנהל פורום אורתופדיה