טיפול בכאב כרוני לאחר ניתוחי עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/02/2000 | 17:46 | מאת: אורלי

עברתי שלושה ניתוחים בעמוד שדרה מותני כולל קיבוע בפלטינות. מאז הניתוח האחרון אני סובלת מכאבים קשים ומטופלת בזריקות אפידורל, כדורי פרקודן, או M.C.R לאחרונה הסתבכו זריקות האפידורל בגלל המצב המסובך בו ממוקמות הפלטינות שלי, והרופאה המזריקה עשתה SPINAL שגרר בעקבותיו עירויי הרטמן , זיהום במקום ההזרקה - כל אלה גרמו לרופאה להחליט שלא להזריק אפידורל יותר נבדקה ההצעה ל-spinal cord stimulation , ואף אחד לא יכול להבטיח שיפור, ולכן כרגע נבדקת ההצעה לתת עירויי לידוקאין על בסיס של טיפול באשפוז יום. בקשתי היא שתספר לי מה האימפקט של הטיפול הזה, השלכותיו , יתרונותיו וחסרונותיו ואולי.....אם תוכל למצוא דרך טיפול חילופית תודתי נתונה מראש תשובתך המהירה.

אורלי שלום. צר לי על אי הצלחת הטיפולים בעבר. לצערי אין ביכולתי לייעץ לך על סמך המידע בפנייתך. במצב כה מסובך יש לבסס כל עיצה על בדיקה מקפת ובדיקות העזר. טיפול כמו הזרקת לידוקאין איננו ניתן על ידי אורתופד אלא על ידי מרדים המתמחה בטיפול בכאב. מפנייתך לא ברור לי אם מדובר בערוי לידוקאין מקומי או תוך וורידית. קיימים מאמרים בספרות לגבי טיפול בכאב כתוצאה מכוויות בהזרקת לידוקאין לתוך הווריד. כמו כן, ניתן להרדים גפה על ידי הזרקת לידוקאין לתוך הווריד תוך כדי חסימת זרימת הדם מהגפה (על ידי שרוול למדידת לחץ דם לדוגמא). לא מוכרת לי שיטה לטיפול בכאב גב על ידי ערוי לידוקאין תוך וורידי. ערוי כזה מקובל כטיפול בבעיות מסוימות של קצב הלב. זהו טיפול שצריך להתבצע תחת השגחה רפואית שכן קיים סיכון מסויים להתכווצויות והפרעות בקצב הלב. אני מקווה שמידע זה יעזור לך בקבלת החלטה באשר לטיפול. בהצלחה.

מנהל פורום אורתופדיה