האם עודף סידן היא בעיה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/07/2002 | 21:33 | מאת: אורליאן

בבדיקת צפיפות העצם נמצא כי רמת הסידן בגופי היא 108% האם זה מצביע על בעיה מסוימת?

02/07/2002 | 22:42 | מאת: דר' אסא לב-אל

בדיקת צפיפות עצם אינה מודדת רמת סידן בגוף ובעצם אין בכלל דבר כזה רמת סידן בגוף שכן הסידן כקטיוןנמדד רק בסרום. . מה שבדיקת צפיפות עצם בודקת הנו צפיפות חומר העצם שבו סידן הנו מרכיב לא עיקרי מבחינת התרומה למשקל. הבדיקה היא השואתית והיא מבטאית כמות נמדדת ביחס לערך שנקבע מראש ומבטא את הצפיפות הממוצעת אצל נשים בגיל 30 . זהו ערך ממוצע והבדיקה שלך אינה חורגת במיוחד מממוצע זה.

03/07/2002 | 05:48 | מאת: אורליאן

אכן בדיקת צפיפות העצם בודקת רמת סידן בעצמות ואני טעיתי בהגדרה. לעצם העניין שכחתי לציין כי אני בת 60. האם זה משנה את התמונה?

03/07/2002 | 15:07 | מאת: דר' אסא לב-אל

המשמעות היחידה של הבדיקה הנה שיש לך מסת עצם תקינה ושיהיה לך לבריאות עד 120

מנהל פורום אורתופדיה