קרע במינסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2002 | 11:04 | מאת: אריאל

האם קרע במינסקוס יכול להגרם כתוצאה מפגיעה ישירה בברך ? או שמה קרע במינסקוס יכול להגרם רק בחבלה סיבובית ? במידה והקרע יכול להגרם כתוצאה מחבלה ישירה, הואל נא במידת האפשר להפנותני למאמרים בנושא. בברכה, ותודה מראש.

קרע המניסקוס יכול לקרות גם מפגיעות שאינן סיבוביות .לדוגמא קרע דגנרטיבי. ויש מצבים בהם פועלים כוחות על המניסקוס שלאינם תנועה סיבובית. אני לא יודע למה כוונתך בדיוק ב"חבלה ישירה" אך אני יכול לתאר לעצמי מצבים שבהם כח המופעל על הברך יועבר באופן כזא או אחר גם למניסקוס. אשר למאמרים הגדרת הדרישה שלך היא כה רחבה שהחיפוש יהיה ממושך הרבה יותר מן הזמן שאני יכול להקדיש לכך.

מנהל פורום אורתופדיה