תזוזת חוליה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2002 | 09:50 | מאת: ורד

שלום לרופא, אמא שלי, מזה כחודשים סובלת מכאבים ביד ימין, ללא יכולת להשתמש ביד, אורתופד שלח אותה לבדיקות דם- תקינות, צילום הרה תזוזה בחוליה, בתחילה הרופא חשב על דלקת, במשך כל התקופה נטלה תרופות אנטי דלקתיות ומשככי כאבים ללא שיפור במצב, כמו כן, הלכה לטיפול פיזותרפיה, אחרי הטיפול הראשון מצבה החמיר, שלח אותה לבדיקה של אלקטרודות (MGI?)- עצב אחד בכתף נראה לא תקין. לפני שבוע הלכה לרופא אורתופד מנתח (פרטי) שאחרי בדיקה והסתכלות בבדיקות הגיע למסקנה שיש בעיה עם הדיסק ושלח אותה לCT, ה-CT חזר תקין ובכ"ז המומחה מתעקש שהוא רואה שיש שם בעיה ועכשיו רוצה לשלוח אותה ל-MRI האם יש לך המלצות איך להקל עליה? והאם כל הסיפור הזה נראה לך? ואם באמת יש בעיה הדיסק- האם ניתוח הוא הכרחי? כמו כן, אשמח אם תמליץ לי על רופא נוסף מומחה בתחום, לשם התייעצות נוספת במידת הצורך. תודה מראש ויום טוב ורד

כן הסיפור נראה לי במובן שבאמת לעיתים די קרובות האבחנה אינה קופצת אל מול עיננו ויש חילוקי דעות ביננו ובין הרנטגנלוגים לגבי ממצאים בצילומים ובCT . הקושי לעשות אבחנה אינו סיבה שאימך תסבול . יש תרופות חזקות דיין שיאפשרו לה לעבור את היום בנוחות סבירה.

מנהל פורום אורתופדיה