שבר בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2002 | 02:16 | מאת: limor

ד"ר אל-אסא שלום רב! לפני כחודש , נפלתי מגובה של מטר וקצת ,על ברכיי, ולצערי הן נחבלו באופן די רציני. לאחר צילומי c.t ורנטגן, נראה כי יש לי שבר בחלק הפנימי של פיקת הברך-ברך ימין. ברך שמאל-תקינה(ברוך השם)-למרות שהיא שולחת עד היום אותות כאב.. האורטופד שלי, שבתחילה דיבר על אפשרות לניתוח, שלל אפשרות זו לאחר הצילומים(ושוב-ברוך השם)וכן היות ואמר כי נראה לו שתהליך ההחלמה שלי הוא די מהיר(אני בת 30 ), הוא אמר שיש לאפשר לשבר להתאחות לבד, והעריך שתוך חודש, אוכל לחזור לעסוק בספורט באופן הדרגתי. עליי לציין שהספורט הוא חלק אינטגרלי בחיי:ריצה, שחייה, ריקוד וחדר-כושר. כיום-חודש אחרי, אני עדיין לא מרגישה שאני יכולה לחזור לפעילות גופנית. אולי רק הליכה מהירה...וזה מ -א---ד מתסכל. גם מדרגות קשה לי מאד לעלות... שאלתי אלייך-האם תוכל להסביר לי מה בדיוק יש לי שם בברך, מה ההשלכות לעתיד, האם אוכל לחזור לשיקום מלא, לפעילות ספורטיבית מלאה, ואם כן-אז מתיי???? לתשובתך המהירה אודה שבוע נפלא לימור

איך אוכל לומר לך מה יש לך מבלי לראות את הצילומים?. כל מה שאני יודע הוא מה שאת מספרת 0- שיש לך שבר. אני מניח שמדובר בשבר ללא תזוזה או מצב שנקרא "פטלה בי פרטיטה" ( פיקה בת שני חלקים ) . חודש אחר פציעה אינו זמן מספיק להחלמה מלאה ושלשה חדשים הנו זמן סביר יותר. סבלנות אם כן

מנהל פורום אורתופדיה