כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/06/2002 | 22:20 | מאת: דנית

לפני כשלוש שנים התחילו לי כאבים בברכיים בעיקר בזמן ריצה או הליכה, לאחר מכן התחילו לכאוב לי הברכיים בזמן עמידה ממושכת והחלטתי לבדוק את הנושא. הייתי בצבא בזמנו והלכתי לרופא מומחה אשר טען שהסחוסים שלי שחוקים ושכיוון שאני לא מתעמלת השרירים שלי לא חזקים מספיק ולכן הכובד נופל על הברכיים ומכן הכאב, הוא המליץ על פיזיותרפיה שאותה עשיתי תחת השגחה במשך כמה חודשים. (הבחנתו באה לאחר מיפוי עצמות ובדיקה ידנית ,ללא צילום רנטגן). לאחר שסיימתי עם הפיזיותרפיה עדיין היו לי כאבים אך הם לא היו חזקים כל כך. אחרי שהשתחררתי והכאבים המשיכו להטריד אותי (כאבו לי הברכיים גם כשישבתי) הלכתי לאורטופד בעל שם טוב שביקש ממני לעשות צילום רנטגן אך לא חשב שהסחוסים שלי שחוקים אלא שפיקות הברכיים שלי בולטות ולכן הכאב. הוא טען שפיקות ברכיים בולטות הינו דבר שכיח בגיל ההתבגרות ואמור לעבור אך יש אנשים שזה לא עובר להם והוא המליץ על מגיני ברכיים. לפי תשובתו הנחתי שבעייתי לא חמורה ואני פשוט אצטרך להתרגל לכאב אך לאחרונה התגבר הכאב ואפילו כשאני שוכבת כואב לי ,לא רק בברכיים אלא גם במרפקים ובקרסולים. (במרפקים כואב רק כשאני שוכבת, אני ישנה על הצד). רציתי לדעת אם אתה מכיר את הבעיה שלי והאם יש לך רעיון לטיפול כלשהו שיעזור. אם לא האם תוכל להמליץ לי על אורטופד טוב באזור מגורי (הרצליה)? תודה דנית

01/07/2002 | 18:39 | מאת: דר' אסא לב-אל

לפי תאורך אני מניח שמדובר בתסמונת הכאב הפטלופמורלית. תסמונת זו יכולה להגרם מכמה וכמה סיבות מאפיין אותה כאב בעת כיפוף או שיכול ממושך של הברכיים , עליית מדרגות עליה מישיבה עמוקה לעמידה וכו'. בדרך כלל אין מדובר בכאב ב מנוחה. כאב מרפקים וקרסוליים אינו שייך לתסמונת הזאת ויתכן שמדובר בכלל במחלה כללית של מפרקים. כאמור יש סיבו תמספר לתסמונת החל בפגיעה בסחוס המפרקי של הפיקה , מתח לא שווה על רצועותהפיקה , יתר לחץ על צד אחד שלהפיקה. דלקתשל הגיד הפטלרי , התבלטות גבשושית השוקה ועוד. אכן תצטרכי להבדק שוב על ידי אורתופד שיעשה סדר בדברים. המדיניות שלי במסגרת הפורום היא להמנע מלהמליץ על רופאים מסויימים.

מנהל פורום אורתופדיה