בהמשך לשאלה מ-20.6

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/06/2002 | 11:45 | מאת: דוד

ב-20.6 פניתי לראשונה בשאלה : לאחר נפילה לפני 5 חודשים ושבירת הזרוע אובחן - RADIUS AND ULNA LOWER END CLOSED# . בוצעה פלטה לרדיוס ו TWB לאולנה . אני מטופל אינטנסיבית בפיזיוטרפיה4 חודשים ועדיין סופינציה רק 10 מעלות. דר' אסא לב-אל ,מנהל הפורום, המליץ לי "לעבוד ולעבוד". אני לחוץ מאוד בשל העדר השיפור למרות הטיפולים האינטנסיביים והכואבים מאוד!!! היתכן ולא יחול שיפור נוסף ? האם יש צורך בטיפול פיזיוטרפי אחר / נוסף לצורך שיפור הטווח? האם הטיפולים באמת אמורים לכאוב כל כך גם לאחר 4 חודשי טיפול? אני די מיואש ומבקש עצתך/כם בשנית. תודה מראש.

26/06/2002 | 23:33 | מאת: דר' אסא לב-אל

אינני יכול לענות לך בצורה טובה מבלי לבדוק אותך ולראות את הצילומים. עצם העובדה שעברת ניתוח בשביל השבר שלך מעידה כי פציעתך הייתה קשה , שכן עפ"ר אין צורך לעשות ניתוח בסוג זה של שבר. פציעה קשה משמעותה נזק למפרק שבין עצם הרדיוס לעצמות שרש כף היד ואכן יתכן שתשאר סובל ממגבלה בטוח תנועה. אשר לאפשרויות הטיפול מצטער אך גם כאן כמו בכל שטח אין קיצורי דרך

מנהל פורום אורתופדיה