מיולומה נפוצה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/02/2000 | 14:19 | מאת: אילנה ק.

דודה של חברתי סובל משברים בכתף, ביד וברגל. טופל בסטרואידים ולאחר שהטיפול לא עזר, אושפז ואובחן כסובל ממיולומה נפוצה. אבקשך להעביר לי במידת האפשר, פרטים אודות המחלה, הטיפול והפרוגנוזה. מדובר בגבר חולה לב כבן 60 . תודה

אילנה שלום, צר לי לשמוע על דודה של חברתך. מילומה נפוצה הינה מחלה ממארת של מערכת הדם המתבטאת בין השאר בשברים באזורים שונים של הגוף כולל עמוד השדרה והעצמות הארוכות. הסיבה לשברים הינה החלשה של העצם על ידי תאי הגידול. הטיפול בשברים הינו בקיבוע חיצוני או ניתוחי - בתלות באופי השבר וכפי שמטפלים בכל השברים. לגבי הטיפול במחלה אני מציע שתפני לרופא המטולוג או פנימאי אשר מילומה נפוצה הינה בתחום התמחותם.

מנהל פורום אורתופדיה