כאבים והגבלה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/06/2002 | 07:47 | מאת: משה

שלום לד"ר אסא. לפני כשנה , בבוקר, לאחר השינה, החלו כאבים בכתף השמאלית. הכאבים נוצרים בעת הרמת היד לגובה הכתף ולמעלה מהכתף. סיבוב היד אחורניתבצורת ציר- נגד כיוון השעון מגביראת הכאבבכתף, סיבוב היד קדימה בצורת ציר בכוון השעון לא מגביר כאב. קיבלתי כדורים שונים וארבע זריקות בכתף בהפסקות של חודש- חודשיים ללא כל הטבה. ביצעתי תרגילי שכמות וחיזוק השרירים המושכים כלפי מטה. לא כל כך התמדתי בתרגילים אלו כי אינני מרגיש כל הטבה. בצלום אולטרהמופיע: " נוזל בכמות זעירה בבורסה סוב-דלטויד. הסתידויות בגיד" אבחנת רופא כתף:SUB ACRONIOAL BURSITIS-IMPINGMENT אמנם הכאבים אינם נוראיים אבל אני מוגבל בתנועה, ותנועה לא מבוקרת יוצרת כאבים חדים בפתאומיות. בעת שחיה אני מקטין את מנוף זריקת היד ובכלל אני נמנע להשתמש ביד. שאלתי היא האם יש סיכוי להחלמה עם התרגילים לאחר עשרות ומאות תרגילים. האם ניתוח אינו מסוכן, בהרדמה כללית או מקומית, הבנתי כי יש מגע חיכוך בחלק העליון של הכתף שיוצר את הכאבים והניתוח מרחיב רווחים בכתף העליונה. האם לאחר הניתוח יכול הבעיה לחזור. מה הנסיון במקרים אלו. אני מודה לך על העזרה

25/06/2002 | 14:46 | מאת: חנה

הכלל הראשון בטיפול שאינו ניתוחי בבעיית ההתנגשות שתארת כה יפה- הנה להמנע מן התנועה הגורמתלהתנגשות כלומר פישוק הכתף בשעה שכף היד כלפי מטה. במידה שזה וטיפולם נוספים אינםעוזרים הניתוח הוא טיפול יעיל ,וטוב ובהרבה מקרים ניתן לעשותובאופן ארתרוסקופי. לאחר ניתוח מוצלח לא תחזור הבעיה.

מנהל פורום אורתופדיה