ילדים ונעליים אורטופדיות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/06/2002 | 17:38 | מאת: עידית

שלום רב. לבן-זוגי ולי יש ויכוחים רבים בנושא טיב הנעליים שבננו בן החמש וחצי צריך לנעול. האם ילד בגיל כזה צריך לנעול נעליים (או סנדלים) אורטופדיות? מה המשמעות של הליכה ארוכה ללא נעליים כלל (יחף)? האם נעילת סנדלי פלסטיק פשוטים לאורך זמן עלולה להזיק בטווח הארוך ליציבתו של הילד, לגבו או לברכיו? בתודה ובברכה, עידית.

אין דבר כזה נעליים אורתופדיות לילדים. מה שיש זה נעליים שהמוכר קורא להם אורתופדיות ומכפיל את מחירן . הן טובות במיוחד לפריארים. ( למען האמת והדיוק יש מקרים מיוחדים בהם תופרים נעל מיוחדת לפי צורת הרגל ומוסיפים לה אביזרים שונים ואז מקבלים נעל אורתופדית. ) . אין שום דבר רע בהליכה יחף בתנאי שלא עולים על שברי זכוכית , קוצים מסמרים אספלט רותח וכיו"ב מרעין בישין, ולכן עדיף ללכת יחף על דשא או חול. סנדלי פלסטיק אינם משפיעים על היציבה ואינם גורמים נזק לגב או לברכיים.

מנהל פורום אורתופדיה