פגיעה באיזור הקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/06/2002 | 08:57 | מאת: רונן יעקב

שלום לך ד"ר לב-אל! לפני כחודש לערך נפגעתי באיזור קרסול שמאל כתוצאה מהחלקה ונפילה. הצילום השגרתי לא גילה שבר. הרופא בהבחנה ראשונה שמתחתי רצועות (לא יכולתי לדרוך על הרגל ונעזרתי במשך קרוב לשבועיים בקביים). בפגישה שניה כבר אמר שזהו נקע+מתיחת רצועות. טיפול הפזיוטרפיה אולטראסאונד ועבודה על תנועות כף הרגל כדי להחזיר בהדרגה את תנועות כף הרגל למצב התקין. בנוסף הומלצה לי הליכה בחוף ים על החול הרך - יחף. קיים שיפור בתנועות, אולם עד עתה איני מצליח להתרומם על קצות האצבעות ברגל זו. בהליכה או בהאצת הליכה (אין מה לדבר על ריצה) מתמקד הכאב מצד שמאל מתחת לעצם הבולטת ומתחזק מאד. האם בצילום אחר ניתן לאבחן האם זו בעיה של מתיחת רצועות או אולי קרע באחת או יותר? האם שינו טיפול אחר יעיל יותר להחזרת הרגל למצבה הקודם או שמע זו פגיעה שהחלמה תארך זמן רב ? בברכה - רונן

13/06/2002 | 20:32 | מאת: דר' אסא לב-אל

נקע = מתיחת רצועות עד לקרע שלהן מחלקים את הנקעים לדרגות חומרה נקע דרגה ראשונה - נקע קל בעיקר מתיחה נקע דרגה שניה חומרה בינונית יש כבר קרע של הרצועה אך אין עדיין פגיעה ביציבות הקרסול נקע דרגה שלישית -נקע חמור קריעה שלמה של הרצועות עם אבדן יציבות הקרסול. מדובר אם כן ברצף של מצביחומרה. במקרה שהקרסול כבר לא יציב ניתן להדגים זאת על ידי מבחני עקה ( STRESS TEST ׂ ׂ ) שזה צילום של הקרסול תוך כדיהפעלת מתיחה עליו. אפר כמובן גם להדגים קרע של קישורי המפרק באמצעות בדיקות אחרות אבל זה לא ממש חשוב. הסוד של השיקום הוא א. יצוב הקרסול במידה שאינו יציב (קל לברר זאת בבדיקה ידנית ולא צריך צילום ) על ידי חגורה מתאימה. .ב תרגול ממושך ונמרץ הן לשיפור טווח התנועה והן לחיזוק השרירים ושיפור השליטה עליהם ( מה שנקרא אימון פרופיוצפטיבי )

13/06/2002 | 23:41 | מאת: רונן

שלום ד"ר. תודה על תשובתך. האם על פי המגבלה הנוכחית, חוסר יכולת להרים את הגוף על כריות אצבעות רגל שמאל+ כאבים עזים בצד שמאל של כף הרגל (האצת הליכה בלתי אפשרית בגלל כאב חד ואז חיפוש זוית דריכה להקלת הכאב שלא בהכרח היא הצורה הנכונה) מעידים על פציעה חמורה יחסית ? אגב, אני משתמש בגרב אלסטית עם כריות ג'ל בצדדים מסוג MALLEO TRAIN מתוצרת BAUERFEIND . האם ההליכה על חול הים הרך טובה לרגל ? בתודה ובברכה רונן

מנהל פורום אורתופדיה