זריקה רדיואקטיבית בבדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/06/2002 | 11:11 | מאת: דנה

שלום דר' לב, הרגע חזרתי מהשלב הראשון של מיפוי עצמות, ובמהלכו הוזרקה לי זריקה. שאלתי באיזה חומר מדובר, ונענתי בתשובה - חומר רדיואקטיבי!!! אני קצת היסטרית-ואודה לך באם תשיב לי על השאלות: 1. מה המינון שהוזרק ומה הסיכונים בקיומו של חומר זה בגופי? 2. האם הגוף ינקה את החומר הרדיואקטיבי בעתיד הקרוב? תודה מקרב לב, דנה.

קיבלת 20 מיקרו קירי של חומר שנקרא טכנציום 99m . מדובר בכמות מיקרו זעירה ביותר המופרשת במהירות על ידי הכליות אל האסלה. החומר מתפרק במהירות וכמות הקרינה הכללית שנספגת בגופך קטנה מכמות הקרינה הקוסמית שפוגעת בך בעת טיסה טרנסאטלנטית.

מנהל פורום אורתופדיה