תסמונת לרמיט ובעיות תחושה .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/06/2002 | 08:57 | מאת: יגאל

שלום לך ד"ר , היתה לי תאונה פגיעת ראש וצוואר , בmri מצאו הרחבה של בסיס הגולגולת והגומה האחורית , אך ללא פריצת דיסק . יש לי סחרחורות חזקות וחוסר שיווי משקל . מצאו שיש לי תסמונת לרמיט בכיפוף הצוואר ולכן חולשה קלה בידיים בעיקר ביד ימין וברגליים וכמו כן נימול / זרמים בלתי פוסקים ברגליים וגם ביד ימין . רציתי לשאול האם ישנו טיפול למצב שכזה (הייתי פעמיים בפיזוטרפיה ואני מקבל כדורי ויאוקס ) והאם צריך לקבוע לי עלפי תקנות הביטוח הלאומי נכות למצב של תחושה מופחתת שכזו . תודה ויום טוב לך יגאל .

13/06/2002 | 18:20 | מאת: דר' אסא לב-אל

תסמונת על שם "לרמיט" למיטב זכרוני מלימודי הרפואה היא תסמונת הקשורה בחולשת שרירי העיניים. סימן על שם לרמיט הנו תחושת זרם או שוק חשמלי צואר וגפיים עליונים בעקבות כפיפת הצואר. . זו תופעה שרואים בטרשת נפוצה,הקרנות של הצואר ועוד. מכל מקום אין מדובר כאן במצב השייך לרפרטואר האורתופדי ומקומך הנו בפורום לעניני מערכת העצבים כלומר נוירולוגיה ו/אונוירוכירורגיה.

מנהל פורום אורתופדיה