צילום TC

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/06/2002 | 01:40 | מאת: עמוס

ד"ר שלום, אני בן 75 וסובל מכאבי גב מספר שנים. לאחרונה התגברו הכאבים והוקרנו לרגלים. הופניתי על ידי רופא המשפחה לצילום TC. במימצאי הצילום נכתב: בסריקה L1-2 זיזים קדמיים בשולי גופי החוליות הדיסקית הבין חוליתית מנוונת עם תופעת וואקום מודגם בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי מצב יתר החוליות כמעט תקין. שאלותי : האם יש טעם בטיפול כל שהוא ? (בעבר ניסיתי כירופרקטיקה ללא תוצאות) מה דעתך על התרופה מגהגלופלקס לבנית הסחוס, האם היא עשויה לעזור? כאשר אני הולך או רץ כאבי הגב מתגברים, האם רצוי לוותר על פעילות זו ? תודה מראש עמוס

הסיבה לטיפול אינה ממצאי בדיקת ה CT אלא סבלך ולכן לא לי התשובה אם יש מקום לטיפול. מגה גלופלקס לא נועדה לטיפול בכאב גב תחתון. אשר לריצה והליכה רוץ ולך כל עוד אתה נהנה מזה.

מנהל פורום אורתופדיה