תחילה של שחיקת סחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2002 | 17:10 | מאת: ניר

אני סובל מפלטפוס קשה אך גמיש וכאבים בברכיים ובכף הרגל מזה כמה שנים, התגייסתי לפני כחודשיים וכבר הכאבים החמירו, בצילום רנטגן האורטופד אמר שיש תחילה של שחיקת סחוס, השאלה שלי אם השחיקה יכולה להגיע למצב בלתי הפיך, בעבר שהייתי אצל אורטופד הוא אמר שיהיה לי שחיקה של סחוס בגלל הפלטפוס וגם בגלל שהרגלים קצת עקומות. ברצוני לדעת אם המצב יכול להיות בלתי הפיך, ואם משהו יכול להמליץ על אורטופד צבאי שיכול לבדוק את זה כמו שצריך. בתודה מראש ניר.

שחיקה יכולה להגיע למצב בלתי הפיך . עם זאת לא הבנתי מדבריך על איזה מפרק אתה מדבר. פלטפוס אינו גורם לשחיקת סחוס בברך אם זאת כוונתך.

11/06/2002 | 16:42 | מאת: סיגי

פרופסור הלפרין מאסף הרופא כל שחיקת סחוס היא מצב בלתי הפיך ת סחום אינו מתחדש!! יתכן שאתה סובל מתת פריקה של הפיקות תוצר ל מיבנה לא תקין יש אפשרות לשנות את מנח הפיקה ע"י ניתוח או ע"י שימוש בtaping

מנהל פורום אורתופדיה