כאב ונפיחות ב Manubrium חוזרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/06/2002 | 13:11 | מאת: יעל

שאלתי היא על בחור בן 25 שמידי כמה זמן מופיעים אצלו כאבים מלוים בנפיחות באיזור החלק העליון של עצם החזה(המנובריום נראה ממש בולט ביחס לנורמלי) ניסיתי למצא מידע באינטרנט ועד כה לא מצאתי. אם תוכל לומר לי האם התופעה ידועה והיכן אפשר למצא מידע (מה השם של זה?) אודה לך מאד. יעל.

מצטער אבל איני מצליח לחבר את הדברים שהבאת לתובנה שקיימת מכבר. אין מנוס מללכת בדרך הסלולה של איבחון והיא הגדרת מיקום המחלה , מעשה ראשון, הגדרת הרקמה החולה מעשה שני הגדרת התהליך ולבסוף נסיון לאבחן את המחולל.

08/06/2002 | 00:17 | מאת: יעל

תודה על הניסיון לעזור. לכתחילה, הבעיה שלי לאבחן היתה הבעיה להגדיר את הרקמה החולה (עצם החזה?) ואם זאת אפשרות קיימת, אזי מה יכול להיות הגורם? האם תוכל להפנות אותי לאתר כלשהו או לספרות מקצועית? (יש לי גישה לספריה הרפואית בבי"ס לרפואה בהדסה עין כרם שם אני לומדת.) כיון שהכאבים חוזרים מידי פעם, אולי מקורם בפעילות גופנית או מאמץ (למרות שלא הצלחתי לעמוד על קשר ישיר) ואולי המקור הוא דלקתי? תודה שוב. יעל.

מנהל פורום אורתופדיה