בעיות בכפות רגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/06/2002 | 23:44 | מאת: דנה

שלום רב! אני בחורה בת 26. סבלתי רבות מכאבים בכפות הרגלים וכתוצאה מכך כאבים בברכים, בעמוד השדרה ובשכמות. אחרי סבל רב הגעתי לאורטופד מומחה כף רגל שאבחן שאני סובלת מ-tarsal carpel syndrom ו-planter facitiis. אחרי מס' ביקורים אצלו הוא אמר שבינתיים הוא יכול לתת לי זריקות לכאב אבל כנראה שאין מנוס מניתוח. שאלותי הן עד כמה יעיל הניתוח ולסירוגין עד כמה הוא מסוכן (יש לציין שאני צריכה לעבור אותו בשתי הרגליים), האם כדאי לי לקבל חוות דעת שניה, האם זה ניתוח מסובך? אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלותי. אין צורך לציין שהניתוח מפחיד אותי מצד שני הגעתי למצב שאני בקושי הולכת. תודה רבה מראש דנה

הצרוף של תבמונת נתעלה התרסלית ו דלקת של חותלת השעל (PLANTAR FASCIITIS ) אינו שכיח ובודאי לא בגיל 26. בשני המקרים הטיפול אינו מתחיל בזריקות של סטרואידים אלא באמצעים פשוטים הרבה יותר בקשר לדלקת חותלת השעל אני מפנה אותך לעיון בכתבה מפורטת יותר בהמשך. אשר לתסמונת התעלה התרסלית ניתן לעזור לרוב המקרים על ידי שינוי צורת הדריכה באמצעות מדרס. ניתוח הוא פתרון אחרון. http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=60728&t=60675

08/06/2002 | 00:43 | מאת: דנה

תודה לך על תשובתך, אך מה שלא הבהרתי שאת כל הדברים הללו כבר עשיתי,החל מתרופות נוגדות דלקות לא סטראידיות, מתיחות על ידי פיזויטרפיסטית, טיפולי אולטראסאונד, מדרסים כבר כמה שנים אשר המבנה שלהם בסדר לפי האורתופד ואין מה לשנות אותם, הליכה אך ורק עם נעלי ספורט. הדבר היחיד שלא עשיתי הוא סד לילה מכיוון שלא הצלחתי לישון איתו. עניין הניתוח לא היווה אופציה בשבילי עד כה אך מכיוון שהכאב הוא כה קשה ומגביל, החלטתי לברר יותר על הניתוח. אם תוכל להתייחס לשאלותי בקשר לניתוח - אודה לך מאוד.

מנהל פורום אורתופדיה