הצילו - אני בהריון ויש חשש לפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/06/2002 | 10:14 | מאת: ריס

כיום אני בשבוע 32 להריוני הראשון. לפני 3 חודשים לאחר הליכה רגילה ושלווה, שמתי לב בלילה כאילו שריר המפשעה נתפס לי. אני מציינת כאילו שריר המפשעה כי זה הדבר הכי קרוב לתיאור שאני יכולה לתאר. עד אז התעמלתי בממוצע פעמיים בשבוע על הליכון. כפי שאמרתי הנחתי שזה פשוט שריר תפוס וניסיתי להתעלם מכך בהנחה שבסוף זה יחלוף. לא חשתי בכאב בצורה רציפה, אלא בעיקר כאשר: 1 . בלילה כשניסיתי להתהפך מצד לצד, אני נוטה לקפל ברך שזה בעצם נותן לי את התנופה להתהפך, בעת הקיפול נותר לחץ ואז חשתי בכאב ( לא כאב חד מידי אלא יותר כמו שריר תפוס). 2. כאשר לבשתי מכנסיים בעמידה, נשענים על רגל אחת ואז מלבישים את המכנס. לפעמיים היה נראה לי שהכאב הולך ונעלם. לאחר חודש וחצי המצב החריף, וגם בהליכה חשתי מוגבלת. אני לא נוטה לרוץ מיד לרופאים, ורק בבדיקה השיגרתית אצל רופא הנשים לאחר חודשיים ציינתי זאת בפניו. עוד בעודי יושבת ומתארת לו את המצב, אמר בצורה די נחושה שזו פריצת דיסק. לאחר שפקפקתי, עבר לי על עמוד השדרה ואכן בשלב כלשהו צעקתי איי. והוא אמר שזו ההוכחה והפנה אותי לאורטופד ובהפנייה ציין שיש רגישות ב 1-2 L. והתלונות תפיסת אספקט פנימי של הירך. לפני חודש הגעתי לאורטופד מנתח מתל- השומר – ד"ר כספי ( כשהגעתי אליו היתה הקלה מסויימת במצב) ולאחר בדיקה וגם זיהוי של אותה רגישות בחוליות אמר שלדעתו זו אינה פריצת דיסק. שמחה יצאתי ממשרדו , התחושה באיזור לא חלפה אבל זה לא הטריד אותי כל כך כי אמר שלרוב לנשים בהריון יש כל מיני רגישויות בגב. אתמול חזרתי לרופא נשים, ולאחר שדיווחתי לו על תשובת האורטופד, בנימה מאוד מזלזלת אמר שהוא עדיין מאוד בטוח שזו פריצת דיסק ואמר " טוב שהאורטופד נתקל בהרבה נשים בהריון בקריירה שלו" לסיכום, בנוסף לחששות הרגילים בהריון , כעת אני חוששת שלא אוכל לקבל אפידורל ויותר חמור מזה במידה ואזדקק לנתוח קיסרי גם שם לא ניתן יהיה להשתמש באפידורל. אני אבודה ולא יודעת מה לעשות ואודה לך מאוד אם תוכל להפנות אותי לאורטופד שכן יש לו מספיק ניסיון גם עם נשים בהריון. תודה מראש ומצטערת שזה יצא ארוך ריס

05/06/2002 | 20:53 | מאת: דר' אסא לב-אל

לא תמצאי אורתופד שמתמחה בנשים בהריון.לעומת זאת תמצאי אותופד שמתמחה בעניני גב ואני מציע לך להקשיב לאותו אותופד בעיניני גב כפי שאת מקשיבה לגניקולוג בעניני הריון ולא להפך. אגב גם לי סיפרך אינו נשמע כמו פריצת דיסק . זאת ועוד מה לכל אלה ולזריקת אפידורל או לניתוח קיסרי או שניהם?. כאב גב מכל סיבה שהיא אינו מונע שימוש בזריקה אפידורלית

06/06/2002 | 10:37 | מאת: ריס

מנהל פורום אורתופדיה