בדיקת emg?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2002 | 20:54 | מאת: איה

ד"ר שלום, מזה שלושה שבועות כאבים במרפק. תחושה של "צריבה" במגע קל על העצם, במישוש אני מרגישה בליטה קטנה. (אולי היא בעור אינני יודעת להבדיל). אין כאבים בתנועה או הגבלת תנועה. בצילום רנטגן לא ראו כל ממצא. נאמר לי לעשות בדיקת emg . איזו מן בדיקה זו? האם היא מותרת בשבועות ראשונים של הריון? מה היא בודקת? והאם ייתכן כי בצילום רנטגן יהיה ממצא כמו גידול קטן למשל ויפספסו אותו? תודה.

03/06/2002 | 14:21 | מאת: דר' אסא לב-אל

בדיקת EMG היא בעצם חלק מבדיקה שנקראית בדיקת איבחון חשמלית או בלעז אלקטרודיאגנוסטית. בבדיקה זאת בודקים את הפעילות של מערכת העצבים על החלק התחושתי שלה והחלק המוטורי. הבדיקה כוללת מדידה של מהירות הולכה של גרוי לאורך העצבים וכן את הפעילות החשמלית בשרירים ( וזה החלק של EMG ) הבדיקה מותרת בעת הריון.

03/06/2002 | 15:55 | מאת: איה

מנהל פורום אורתופדיה