כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2002 | 12:37 | מאת: איל

כמורה לבלט ורקדן לשעבר אני מעונין לדעת האם ניתן ליראות בתרגילי בלט המתפעלים את כף הרגל למצב שהקשת מקומרת במצב מקסימלי (פוינט) אמצעי גם לשיפור הקשת? במה כרוך ניתוח לשיפור הקשת והאם נתוחים מסוג זה נעשים בארץ ?

02/06/2002 | 23:50 | מאת: דר' אסא לב-אל

לא נראה לי כי החזקת כף הרגל בעמדת פוינט ולוגם זמן ממשוך תביע לשיפור הקשת הארכית של כף הרגל מסיבות הקשורות בתכונות הביומכניות של רקמות הגוף. אשר לניתוחים אין אלא נעשים לשם שיפור הקשת אלא לשם איזון נכון של הלחצים על עצמות כף הרגל בעת עמידה במצבים קיצוניים מאד. יש מספר ניתוחים אפשריי והבחירה נעישת לפי ניתוח הדפורמציה בכף הרגל .. ניתוים אלו אמנם אינם שכיחים אך מבחינה טכנית אינם מהוים קושי מיוחד.

מנהל פורום אורתופדיה