כאבים בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/06/2002 | 19:43 | מאת: מירית

שלום רב! אמי בת 60 לערך וסובלת בזמן האחרון מכאבים בכף הרגל בסמוך לקרסול. מבדיקות מקיפות שערכה, נאמר לה שהיא סובלת מחוסר ויטמין 12 B . היא מקבלת זריקות של ויטמין זה אבל הכאבים נמשכים, והם עזים יותר לאחר ישיבה או מנוחה. האם יכולה להיות סיבה אחרת לכאבים? חשוב לציין שאמי אינה אישה בריאה ובעבר עברה ניתוח להסרת גידול במעי הגס.

01/06/2002 | 21:34 | מאת: דר' אסא לב-אל

יכול בהחלט להיות שאימך, חסר לה ויטמין ב12 אך אין זו סיבה שכיחה לכאב סביב לקרסול . יש בהחלט לבדוק אפשרויות שכיחות הרבה יותר, כגון דלקת של המפרק, ודלקת גידים . יש גם לזכור כי גידול במעי הגס שיייך לגידולים הנוטים לשלוח גרורות לעצמות וכדאי לבדוק אפשרות זאת ג םכן .

מנהל פורום אורתופדיה